De Oude Plantage toen en nu

De Oude

Plantage

ons e-mailadres is: stichting-oudeplantage@xs4all.nl

Op 11 september 2019 was het 250 jaar geleden dat het stadsbestuur van Rotterdam besloot een Plantage aan te

leggen. Een openbaar wandelpark voor alle Rotterdammers. Rotterdam bestond toen slechts uit de dichtbevolkte stads-driehoek en daar was geen ruimte meer voor groen.

Het eerste stadspark van Rotterdam is met een vooruitziende blik aangelegd op de plek langs de rivier met het mooiste uitzicht op de stad.

De vorm van het park is na de oorlog ingrijpend gewijzigd.  Aan de noord- en zuidkant gingen delen verloren voor andere functies. Het overgebleven park bestaat uit wegen, wandelpaden, gazons, bomen en heesters. Op de ligweide aan de rivierkant is het zomers goed toeven, met een schitterend uitzicht op de rivier en de skyline van de stad.

Oude Plantage rond 1840

Oude Plantage 2019