De Dag van de Oude Plantage

ons e-mailadres is: info@stichting-oudeplantage.nl

Deze impressies zijn gemaakt door: Anne Kære fotografie.

Voor meer indrukken zie: https://www.peu.nu/dop/

Viering 250 jaar

De Dag van de Oude Plantage werd gehouden in de Oude Plantage op zondag

15 september 2019. Het was een schitterde feestdag. Het weer hielp hieraan mee.

Het was op die dag  250 jaar en vier dagen geleden dat de Plantage door het toenmalig stadsbestuur van Rotterdam werd gesticht.

Opening door de wethouder en de onthulling de informatieborden

De viering begon met de opening door wethouder Wijbenga. De wethouder onthulde daarna borden die passanten informeren over de historie van de Oude Plantage.

Daarbij  waren ook aanwezig de heren Van Sluys (Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk), Zuurbier (voorzitter Buurtcollectief de Esch), Den Hoed en Grevink (stichting Oude Plantage).

De dag werd bezocht door circa 750 bezoekers. Daarvan hebben 128 bezoekers een enquête ingevuld. Hierdoor kregen wij inzicht de toekomstige wensen voor de Oude Plantage. De resultaten van de enquête zijn besproken op het mini-symposium en

opgenomen in ons ambitiedocument.