Historie

De Oude Plantage werd 250 jaar geleden voor het eerst ingericht als stadspark ter verpozing voor alle Rotterdammers.

1769 -1855

In 1855 werd in de Oude Plantage een station geopend en de bomen in de Oude Plantage overleefde de oorlog niet.

1855 -1945

In 1953 was er de watersnood, daarna verdween de spoorlijn en in 1964 werd de Oude Plantage opnieuw ingericht.

1945 - 1988

In 1988 was het 300 jaar geleden dat het buitendijks gelegen gebied van de Oude Plantage handen kwam van de stad Rotterdam.

1988 - nu

ons e-mailadres is: info@stichting-oudeplantage.nl

Op 11 september 1769 besloot het bestuur van de stad Rotterdam een plantage aan te leggen, een openbaar wandelpark voor alle Rotterdammers. Rotterdam bestond toen uit een dichtbevolkte stadsdriehoek.

Het eerste stadspark van Rotterdam is met een vooruitziende blik aangelegd op de plek langs de rivier met het mooiste uitzicht op de stad.

De vorm van het park werd na de oorlog ingrijpend gewijzigd. Aan de noord- en zuidkant gingen delen verloren voor andere functies.

De omvang slonk van 10 naar 6 hectare. Het overgebleven park bestaat uit wegen, wandelpaden, gazons, bomen en heesters.

Op de ligweide aan de rivierkant is het zomers goed toeven, met een schitterend uitzicht op de rivier en de skyline van Rotterdam.

De Oude Plantage voor en na de oorlog.

Oude Plantage rond 1840